Wedstrijden in de regio

Ibrahim en Farhaan Abdi Ali schrijven tweewekelijks een blog voor de website van de Zwarte Cross. De beide broers zijn opgenomen in de Zwarte Cross Talententuin voor talentvolle sporters uit de Achterhoek. Als leden van het Top Team Hanzesport volgen we de prestaties op de voet. Deze week gaan de blogs over de voorbereidingen op het zomer baanseizoen. De beide broers lopen ter voorbereiding een aantal wedstrijden in de regio.

Farhaan:

Drukke tijd

De afgelopen twee weken zijn druk geweest voor me. Ik heb drie wedstrijden gelopen. De eerste was de regio finale van Olympic Moves in Nijmegen. Ik ging s ’morgens al vroeg de bus in met andere finalisten van het Marianum. Bij aankomst hebben we naar elkaar gekeken. Ik liep mee met 3e jaars.  Vanaf de start liep ik voor op. Als je vooraan loopt fietst er iemand van de organisatie bij je, hij geeft de route aan. Aan het eind van de wedstijd ging de voorfietser rechtdoor, dus ik volgde hem. Tot mijn schrik moest ik rechtsaf naar de finish. Dus heb ik uiteindelijk een extra rondje gelopen. Vanwege mijn grote voorsprong ben ik wel als eerste geëindigd. Hiermee heb ik me geplaatst voor de finale in juni.

Vervolgens liep ik een trainingswedstrijd in Heerde. Het was een kleine wedstrijd. Ik liep 1000 meter. Vanaf het begin liep ik op kop, daardoor moest ik alles alleen doen. Als er lopers zijn, die sneller zijn dan kun je samen er voor zorgen dat er een snellere tijd gelopen kan worden. Maar omdat dit de eerste baanwedstrijd was ging het vooral om de tijd. Hier ben ik tevreden over.

Zaterdag 20 april was er een wedstrijd bij de Voshaar in Eibergen. Hier deden ongeveer 40 mensen aan mee. Hier deden ook trainingsmaatjes van mij aan mee. Eindelijk was daar de zon en werd het nog behoorlijk warm. Der start was midden op de middag. De eerste 2 kilometer liep ik samen met mijn trainingsmaatje . Daarna kwamen we los van elkaar. Het was een mooie route op de weg en wat verhard  door het bos. Door de warmte kreeg ik last van mijn voeten, maar ik ben wel door gegaan. Heb wel wat tijd laten liggen hierdoor. Uiteindelijk kwam ik wel als eerste over streep in een tijd van 17.03 minuten. Het was een leuke dag, dicht bij huis met veel mensen die voor mij kwamen kijken.

Interview na afloop

Ibrahim:

Geen Deventer maar Enschede

Het afgelopen weekend heb ik een mooi wedstrijd van 10 km in Enschede gelopen tijdens de Enschede Marathon. Daar ben ik eerste geworden in een tijd van 32.46 minuten.

Mijn plan was eigenlijk om te starten bij de IJsselloop in Deventer. Helaas bleek de inschrijving al gesloten en kon ik niet meer meedoen. Dus ben ik in Enschede gestart.

De 10 kilometer wedstrijd verliep in het begin te langzaam waardoor ik geen snelle tijd heb kunnen neerzetten. De laatste drie kilometer heb ik flink doorgelopen en de overwinning gepakt. Het parcours verliep dwars door het centrum van Enschede. Het stond vol met publiek en ben er dan ook erg trots op dat ik deze wedstrijd heb kunnen winnen.

Over de finishlijn in Deventer

Nu heb ik twee weken vakantie en loop geen wedstrijden. Het zomerseizoen staat voor de deur en ik heb mijn voorbereiding afgestemd op het lopen van een goede 1500m, 3000m en 5000m.

In mijn volgende blog lezen jullie hoe de eerste baanwedstrijden zijn verlopen.