Zonnige Stedenwedstrijd bij av Hanzesport

Zaterdag 14 mei vond de tweede Stedenwedstrijd voor pupillen plaats. De organisatie was in handen van Hanzesport, onze atleten hadden dus een thuiswedstrijd. Daarnaast deden ook de verenigingen Argo, AV ’34, De Liemers en Nijmegen Atletiek mee. Het weer was schitterend. 

Zo’n 170 atleten begonnen met een gezamenlijk warming-up. Daarna konden de verschillende onderdelen van start gaan. Er werd flink gestreden. Niet alleen tegen elkaar, maar ook om persoonlijke records te verbreken. Het was een fantastisch om de atleten zo bezig te zien.
Voor sommigen was het de eerste wedstrijd die ze deden. Zo kon het gebeuren dat een 40 meter sprint, die was gestart in baan 5, eindigde in baan 3. Of dat een vortex in de eerste worp achter de atleet landde, maar in de 4e worp al een prima resultaat opleverde. Of dat op de 600 meter werd gestart alsof het een sprint was, en dat het dan toch een heel stuk verder blijkt te zijn.
Anderen hadden al meer ervaring, maar voor hen werd het niet wat ze ervan verwachtten. Onder luide aanmoedigingen werd op de 600 meter een atlete wandelend en de tranen verbijtend bij de finish onthaald.

Het was ook leuk te zien hoe de atleten van de verschillende verenigingen op de afsluitende 600 meter hun clubgenootjes toejuichten, alsof er een wereldtitel te winnen was. En dat sommigen dan ook over de finish komen alsof die gewonnen is.
Het was een geslaagde dag, met veel goede prestaties, maar vooral veel plezier.

Alle uitslagen zijn te zien op Atletiek.nu via deze link.

In het fotoalbum staan een aantal foto’s van de Stedenwedstrijd, onder kun je een korte compilatie zien: