Corona: wees en blijf alert

De Zutphense basisscholen hebben recent te maken met coronabesmettingen. Dat vraagt om extra alertheid rond de coronamaatregelen, ook bij ouders van de jeugdige Hanzesporters. Als vereniging volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Dat betekent dat kinderen niet kunnen komen trainen als er bijvoorbeeld vanuit school verplichte quarantaine is. Dat geldt ook voor huisgenoten, zoals broertjes en zusjes.

Waarom is dit zo belangrijk?

De periode tussen het moment dat we besmet raken en dat we klachten krijgen ligt rond de 5 tot 6 dagen. De incubatietijd van COVID-19 ligt tussen de 2 en 14 dagen .Alleen samen kunnen we onze verantwoordelijkheid nemen om besmettingen binnen onze club te voorkomen. Voor de volledigheid nog even de landelijke lijn. De meest voorkomende klachten bij COVID-19 zijn:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Wat vragen we van ouders?

Wees en blijf vooral alert. Heb jij, of heeft jouw kind milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Heb jij of heeft jouw kind plotseling verlies van reuk of smaak? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een test, blijf thuis en houd jouw kind thuis tot de uitslag bekend is. Laat jouw kind dus niet sporten. Zo voorkomen we dat het virus zich verder kan verspreiden.