Gezond starten met hardlopen na de zomervakantie?

In september starten er twee nieuwe loopgroepen bij Hanzesport! Samen lopen in een groep met een ervaren trainer is dé manier om vooruit te komen en gemotiveerd te blijven. Hardlopen is voor bijna iedereen geschikt. Vrijwel iedereen die kan wandelen, kan ook hardlopen.

Beginnersgroep 0-10 km

Donderdag 1 september is het weer zover: de start van een nieuwe beginnersgroep!

In 6 maanden tijd helpt looptrainer Vincent Maalderink jou naar het gezond kunnen uitlopen van een 10km tijdens de jaarlijkse Achtkastelenloop. Deze wedstrijd vindt plaats op zondag 5 maart 2023.

Inhoudelijk werk je in deze trainingen aan je uithoudingsvermogen, je looptechniek, coördinatie, lenigheid en bovenal je gezondheid. Hij zorgt er voor dat je verantwoord leert hardlopen en dat je met veel plezier dit einddoel bereikt.

Dit traject biedt je vervolgens de mogelijkheid om door te stromen naar andere loopgroepen binnen de vereniging. Je kiest de loopgroep(en) wat voldoet aan jouw wensen. Eerst maar eens op voor de 10!

Meer informatie en aanmelden kan door een mail te sturen naar kantoor@hanzesport.nl

Lekker samen lopen op zondagochtend

Nieuwe loopgroep voor jong en oud op zondagochtend

Zin om lekker samen te gaan hardlopen? En geen zin om alleen te lopen? Wij bieden je de mogelijkheid om op zondagochtend samen met je gezinsleden te sporten.

Op 11 september starten we met een groep op de zondagochtend van 9:30u-11:00u. Gezellig én sportief samen hardlopen. Neem je vader of moeder mee. Of andersom!

Ben je beginner of al ervaren? Iedereen (vanaf 14 jaar) is welkom. Naast een afwisselende training, op de baan en op de weg of in het bos, is er ook ruim aandacht voor looptechniek, voor rompstabiliteitsoefeningen en krachtoefeningen.

Behalve lekker en gezellig lopen richten we ons, voor wie dat leuk vindt, ook op prestatieloopjes in de buurt, zoals bijvoorbeeld De Grote Veldloop op 6 november in Vorden (7,5 of 15 km), De 8-kastelenloop in maart (vanaf 10 km) of de City Hanzeloop in mei (5 of 10 km).

Het uitgangspunt blijft plezier in samen lopen.

We starten vanaf en eindigen bij de baan van Hanzesport. Bij Hanzesport kun je na afloop douchen en ook kunnen we gezamenlijk nog koffie, thee of wat fris drinken. Bij Hanzesport staat de training altijd onder leiding van een gediplomeerde trainer.

De trainer:
Joris Westerbeek (46). Getrouwd met Evelien en vader van Stijn (16, loopt bij Hanzesport) en Imke (14). Joris loopt al een tijdje mee bij Hanzesport, eerst als loper en assistent-trainer en later als looptrainer, met name bij de junioren. Joris is in het dagelijkse leven al bijna 20 jaar werkzaam als docent economische vakken bij het Graafschap College in Doetinchem en is daarnaast ook nauw betrokken bij projecten rondom vitaliteit voor medewerkers en studenten.

Joris brengt zijn kennis en ervaring en loopplezier graag op je over. Meer informatie over deze trainingen: joriswesterbeek1@gmail.com

Spreekt dit je aan? Meld je dan aan via zondagochtendtraining@hanzesport.nl

Je kunt een maand op proef meedoen. En daarna ook van alle andere trainingen van Hanzesport gebruik maken. Wij zien je aanmelding graag tegemoet.